Originální dárek. Ten správný ročník věnovaný k narozeninám oslavence jistě velmi potěší. Vyberte si ten správný ročník (variantu), rok je vždy uveden na láhvi, foto produktu je ilustrační.
V těsném sousedství skladu jsou v přísně „střežené“ místnosti umístěny nejstarší ročníkové destiláty v 50ti litrových skleněných nádobách. Po stočení destilátu do lahví jsou ručně dopsány etikety včetně příslušného ročníku a data lahvování. Autenticita a kvalita produktu je následně potvrzena majitelem rodinnou pečetí. Ročník na etiketě udává rok sklizně a destilace. Tyto vzácné ročníky ukazují charakter jednotlivých roků. Jsou obzvláště vhodné jako dárek a získaly mnoho významných ocenění.
Baleno v elegantní ručně vyráběné dřevěné krabici.
Výroba v rodinné destilerii Delord začala v roce 1893. Po smrti zakladatele se dva synové rozhodli pokračovat v otcově práci – v pěstování vinné révy, destilaci a v prodeji svých produktů. V roce 1925 starší syn Gaston a mladší bratr Georgeszaložili společný podnik Delord Fréres. Nyní již další generace Delordů, jmenovitě Jacque a Pierre, vyrábí na stejném místě a podle původních receptů pověstný destilát, který pak v dubových sudech zraje ve starobylých sklepích. Rodinný podnik je zcela nezávislý. Patří mu vinohrady, výrobna lihovin, destilerie s pěti destilačními přístroji i sklepy, jejichž kvalita a tradice si zachovávají pověst po celé generace.
#ShowMore#
Oblast Armagnac
Rodinné vinice se rozprostírají v samém srdci kraje Bas – Armagnac, v centru jedné ze tří zákonem stanovených oblastí Appelation d‘Origine Controlée. Pro výrobu armaňaku se na vinicích pěstují tři odrůdy bílého vína-folle blanch, colombard a ugni blanc. Jednotlivé odrůdy vynikající kvality s vlivem sousedních oblastíBordeaux, Gaillac, Rhony, Languedoc-Roussillon se sbírají postupně podle zralosti a odvážejí do palírny k dalšímu zpracování.
Výroba
Palírna leží ve vesnici Lannepax. Zde probíhá příprava sebraných plodů a destilace vybraných hroznů úrody. Destilace probíhá zpravidla od začátku prosince do konce ledna. Dva speciální měděné destilační přístroje alambic armagnacais produkují nepřetržitě okolo 1600 litrů 60% alkoholu během 24 hodin, druhá destilace je poté provedena kontinuálním způsobem. Technika destilace sem přišla společně s arabskou kulturou. Po destilaci a několikanásobné filtraci je prakticky bezbarvý destilát stočen do dubových sudů a převezen do sklepů, kde dlouhodobě zraje. Dubové dřevo zbarvuje armagnac postupně přes slámově žlutou, zlatě jantarovou až do světle rubínové barvy. Současně dochází i ke zjemňování chuti a poklesu alkoholu na 40 %. Během zrání se armagnac ve sklepích pravidelně testuje, aby splňoval maximální kritéria kvality.
Ročníkový armagnac Delord
Nejstarší ročníky jsou uchovávány v demižónech ve zvlášť chráněné místnosti. Po stočení do typických saténových lahví jsou ručně nalepeny etikety a kvalita produktu potvrzena tradiční rodinnou voskovou pečetí. Etikety vybraných ročníků jsou osobně podepsány majitelem firmy. Ročníkový armaňak je v poslední době velmi oblíbeným dárkem k narozeninám.
Rodinný podnik
Armagnac Delord je dnes již jediný čistě rodinný podnik s vlastními vinicemi, destilerií a sklepy. Svou produkci distribuuje do více než 20 zemí Evropy, Ameriky, TichomoříaAustrálie. 80% produkce armagnacu zůstává na francouzském trhu. Produkty Armagnac Delord získávají pravidelně ocenění na nejvýznamnějších světových soutěžích.
130.výročí vzniku společnosti
V roce 2023 oslavila společnost Delord jubileum, 130. výročí založení palírny. Při této příležitosti uvedla na trh svůj mimořádný koňak Armagnac Delord Epopée, který v limitovaném množství 584 láhví oslavuje všechny 4 generace podílející se na úspěších společnosti.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.