Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Tipy na letní drinky

Léto se blíží a k teplým dnům neodmyslitelně patří studený nápoj, který dokáže osvěžit. A nyní nemáme na mysli studené pivo nebo limonádu, ale poctivý osvěžující míchaný drink. Možností, jaké pití si namícháme, máme spoustu. A je to velmi jednoduché. Stačí si pořídit několik základních ingrediencí a můžeme začít.

Mojito

Mojito je asi jedním z nejznámějších míchaných drinků. Základem je vždy bílý rum, na značce již tolik nezáleží, volte tedy nějakou dostupnou klasiku jako je třeba Bacardi, Havana nebo Cubay. Dále budete potřebovat limetkovou šťávu, třtinový cukr, mátu a sodovku (perlivou vodu). Postup je velmi jednoduchý. Do vyšší sklenice vložte několik lístků máty, přidejte asi 3 cl limetkové šťávy (zhruba šťáva z jedné limetky) a dvě lžičky třtinového cukru. Tloučkem nebo lžící promačkejte. Do sklenice nalijte asi 4-5 cl bílého rumu (cca jeden velký panák), doplňte sodovkou a drceným ledem. Jednoduché.

Bloody Mary

Bloody Mary je asi nejoblíbenější míchaný nápoj na bázi vodky. Jeho příprava je jednoduchá, důležité je ale předem nakoupit několik surovin. Nejprve do vyšší sklenice nasypte pár kostek ledu, nalijte do tří čtvrtin rajčatovou šťávu, doplňte lžičkou citronové šťávy, přidejte pár kapek worchesteru, dle chuti tabasco (nejlépe červené), přidejte sůl a opepřete. Pokud máte rádi pálivé, tak tabascem ani pepřem rozhodně nešetřete. Na závěr přidejte to nejdůležitější: 4-5 cl vodky. Ozdobte kouskem řapíkatého celeru, přidejte míchátko a brčko.

Caipirinha

V Brazílii, kde má tento nápoj domov, caipirinhu přímo zbožňují. Příprava je úžasně jednoduchá. Do sklenice nejprve vhoďte limetku rozkrájenou na 8 dílků, přidejte 2 čajové lžičky třtinového cukru a tloučkem nebo lžičkou pořádně promačkejte. Přidejte cachacu(4-5 cl), typický brazilský destilát, doplňte sklenici až po okraj drceným ledem a zamíchejte. Do nápoje zapíchněte dvojici brček a máte hotovo.

Gin Tonic

Skvělá volba pro horké léto. Navíc příprava již nemůže být jednodušší. Do sklenky nalijte 4-5 cl ginu, přidejte pár kostek ledu a dolijte tonikem. Ideální je, pokud použijete tonik, který je opravdu kvalitní a zvláště určený k přípravě míchaných nápojů, například Thomas Henry. V poslední době se gin těší stále větší oblibě a nyní ho na trhu naleznete nepřeberné množství. Můžete proto vybírat z klasiky jako je Bombay nebo Beefeather, či zkusit nějaký ochucený, třeba Kinross Strawberry. Na závěr popusťte uzdu své fantazii a nápoj doplňte o plátek okurky, dílek limetky, jahodu nebo malinu.