La Maison Mauny

Příběh rumu Maison La Mauny začal v roce 1749, kdy Ferdinand Poulain, hrabě z Mauny, šlechtic z Bretaně a rada francouzského krále přistál na ostrově Martinik, který je dnes známý jako domov prémiových rumů. Po letech se oženil s dcerou majitele plantáže v Rivière Pilote na jihu ostrova na místě, které následně pojmenoval podle svého hrabství: La Mauny Domain. Až do roku 1820 byla hlavní činností panství výroba cukru spolu s Tafií, předchůdkyní rumu (neplést si s brazilským národním nápojem Cachaca). Poté však byla otevřena palírna La Mauny, ve které probíhala výroba Agricole Rhum, pro jehož výrobu byla použita čistá šťáva z cukrové třtiny.

   #ShowMore# 

Výroba rumu La Mauny

V roce 1883 se o pozemky a palírnu začala zajímat rodina Tasher de la Pagerie, jejíž dcera Marie Joseph Rose, známá také jako Josephine de Beauharnais, byla manželka Napoleona a císařovna Francie. Ani dlouhé rozhovory však nepřinesly žádné dohody s dědici hraběte z Mauny. To platilo do roku 1923, kdy se panství o rozloze 170 hektarů (420 akrů) ve velmi kopcovité oblasti stává majetkem bratří Bellonie, Theodora a Georgese. Georges věnuje svůj čas destilaci, zatímco jeho bratr Theodore se stará o obchodní část a specializuje se na rum Agricole. Jejich zájem o rum byl opravdu veliký, v palírně se do pár let objevila nová destilační kolona, drtící mlýny a parní stroje. Objem výroby tak začal uspokojovat poptávku martinických spotřebitelů. Rumy z Martiniku mají vynikající pověst, která se začala rychle šířit i za hranice ostrova.

Expanze La Mauny

K velkému zlomu došlo v roce 1950 díky dnes již zcela běžnému prvku – marketingu. Láhve začínají mít svůj sofistikovaný vzhled díky sítotisku, nápisy La Mauny se na ostrově objevují poprvé v kavárnách, hotelech a restauracích; exportní prodej začíná. Rum La Mauny také získal díky neoddiskutovatelné kvalitě svých rumů označení AOC (chráněné označení původu). To ještě více dopomohlo expanzi po celém světě.

Žádné produkty značky La Maison Mauny nebyly nalezeny...