Absinth Bairnsfather Bitter 1 l
Kód: 1403000Související produkty
Detailní popis produktu
Absinth Bairnsfather má čistě bylinné složení.Je tmavě zelený, právě proto, že je 100% přírodní! Jako pravý absinth získá při zředění ledovou vodou charakteristickou mléčnou barvu. Stane se tak z mnoha důvodů. Prvním z nich je obsah bylin. Anýz, pelyněk a další byliny obsahují složky rozpustné v alkoholu, které jsou neviditelné do té doby, než je obsah alkoholu ve sklenici snížen. Zde přichází na řadu druhý důvod: voda. Pokud procentní obsah alkoholu klesne pod určitou hodnotu, zmíněné složky už dále nemohou zůstat oddělené a navzájem se spojí, stanou se viditelnými a způsobí mléčné zbarvení absinthu. Třetím důvodem je teplota. Alkohol je velmi citlivý na teplotu, a je proto používán v teploměrech. U vychlazeného absinthu lze pozorovat daleko silnější „louche efekt“ než u absinthu teplého, protože jeho obsah alkoholu je nižší. Více rozpuštěných látek má tudíž potřebu se spojit, protože v daleko větší míře přicházejí o svůj „úkryt”. Závěr: nejvýraznější „louche efekt“ získáte použitím vychlazeného absinthu a přidáním ledové vody. Případně do absinthu dejte několik kostek ledu, nechte je 5 minut roztát a přidejte ledovou vodu. Pokud je voda teplá, „louche efekt“ nebude tak výrazný.
Každou jednotlivou dávku našeho Bairnsfather Absinth vlastnoručně zpracovává Kyle J. Bairnsfather, který je svou povahou perfekcionista a je velmi hrdý na výrobu tohoto výjimečného nápoje. Od úvodní macerace přes konečnou filtraci až po plnění, označení etiketou a vyleštění každé lahve je vše prováděno s láskou a výhradně ručně.
Obsah thujonu 32-35 mg/l.
První přírodní absinth v České republice.
Informace o alergenech.

Expres po Praze

Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Doplňkové parametry
Kategorie: | Absinthy |
---|---|
% alkoholu: | 55 |
Objem: | 1 l |
Výrobce: | Bairnsfather |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.