Absinth Bairnsfather Bitter 1 l
Kód: 1403000Související produkty
Detailní popis produktu
Absinth Bairnsfather má čistě bylinné složení.Je tmavě zelený, právě proto, že je 100% přírodní! Jako pravý absinth získá při zředění ledovou vodou charakteristickou mléčnou barvu. Stane se tak z mnoha důvodů. Prvním z nich je obsah bylin. Anýz, pelyněk a další byliny obsahují složky rozpustné v alkoholu, které jsou neviditelné do té doby, než je obsah alkoholu ve sklenici snížen. Zde přichází na řadu druhý důvod: voda. Pokud procentní obsah alkoholu klesne pod určitou hodnotu, zmíněné složky už dále nemohou zůstat oddělené a navzájem se spojí, stanou se viditelnými a způsobí mléčné zbarvení absinthu. Třetím důvodem je teplota. Alkohol je velmi citlivý na teplotu, a je proto používán v teploměrech. U vychlazeného absinthu lze pozorovat daleko silnější „louche efekt“ než u absinthu teplého, protože jeho obsah alkoholu je nižší. Více rozpuštěných látek má tudíž potřebu se spojit, protože v daleko větší míře přicházejí o svůj „úkryt”. Závěr: nejvýraznější „louche efekt“ získáte použitím vychlazeného absinthu a přidáním ledové vody. Případně do absinthu dejte několik kostek ledu, nechte je 5 minut roztát a přidejte ledovou vodu. Pokud je voda teplá, „louche efekt“ nebude tak výrazný.
Každou jednotlivou dávku našeho Bairnsfather Absinth vlastnoručně zpracovává Kyle J. Bairnsfather, který je svou povahou perfekcionista a je velmi hrdý na výrobu tohoto výjimečného nápoje. Od úvodní macerace přes konečnou filtraci až po plnění, označení etiketou a vyleštění každé lahve je vše prováděno s láskou a výhradně ručně.
Obsah thujonu 32-35 mg/l.
První přírodní absinth v České republice.
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Již od roku 1992 vyrábí společnost Bairnsfather své magické nápoje. Přímo pod Červenou horou a Červenohorským sedlem leží tato palírna, na kterou dohlíží tajemné Jesenické hory. Zde vzniká absinth prémiové kvality. Cíl je jediný: vyrábět ten nejkvalitnější absinth, používat nejčistější líh, vodu a byliny. Díky kombinaci moderních přístrojů a tradičních postupů vznikají nápoje výjimečné kvality. Proto je Bairnsfather exportován do celého světa a konzumuje se tam, kde lidé poznají, co to je kvalita a rozdíl mezi ručně vyráběnými nápoji z bylin a průmyslovou výrobou lihovin z trestí a barviv.
#ShowMore#
Z čeho se vyrábí absinth
Pro výrobu bylinných destilátů Bairnsfather jsou používány pouze nejčistší suroviny. Základem je pelyněk pravý, který v palírně šlechtí přes 20 let. Tento pelyněk je francouzský (Pontalier) a švýcarský (Val-de- Travers) hybrid. Část bylin potřebných pro výrobu si v palírně pěstují sami. Jedná se především o alpské byliny, kterým se daří v drsném horském prostředí. Ty jsou sklízeny ručně a sušené za tmy v chladném přírodním prostředí historické stodoly. Palírna též přináší osvětu o účincích absinthu, ale také jak správně pít absinth.