Těžká doba prohibice
V historii firmy ale nejsou jenom jednoduché kapitoly. V nelehkých časech prohibice se musela přestěhovat do St. Louis ve státě Missoury a pak dále do Alabamy a nakonec byla donucena přestat s výrobou úplně. Jack Daniel neměl ani ženu ani děti, proto destilerii moudře odkázal svému synovci, který se jmenoval Lem Motlow a byl jeho účetním. Ten si počínal velmi zdatně a dokázal společnost znovu obnovit v roce 1933 na původním místě v Lynchburgu. Po jeho smrti v roce 1947 připadla výrobna jeho neméně schopným dětem. Destilerie si váží všech svých zákazníků, zvláště ovšem těch, kteří si objednají celý sud whiskey. Ti pak mají tu čest mít svůj vlastní štítek se jménem ve firemní síni slávy.
Tenessee whiskey
Jack Daniel měl motto „Každý den, kdy whisky děláme, ji musíme dělat tak, jak nejlépe dovedeme“. To pro něj mimo jiné znamenalo zjemňovat whiskey kapku po kapce proléváním třímetrovou vrstvou dřevěného uhlí z javoru cukrodárného. Tento způsob výroby, zvaný Charcoal Mellowing, jí totiž dodává tu jedinečnou jemnost, na kterou si lidé u whiskey Jack Daniel’s zvykli a očekávají ji. A dělá z Jack Daniel’s to, čím je - tedy Tennessee Whiskey, nikoli bourbon. Vytváří bohatou chuť whiskey ještě předtím, než plně dozraje v sudech jejich vlastní výroby.