Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Rum Dictador PEYOTE

Společnost Dictador uvedla na trh další skvost - kolekci rumů Dictador PEYOTE. Opět se jedná o ultraprémiový rum, ale především o další mimořádnou investiční příležitost. Dictador PEYOTE je uměleckým dílem, které spojuje tradici, starobylou kulturu a výjimečný kolumbijský rum. Celá edice zahrnuje 20 jedinečných druhů vzorů a symbolů, celkem 702 láhví, přičemž každá z nich byla ručně ozdobena umělci z mexického kmene Wixáritari.

Rum Dictador a Wixáritari

Společnost Dictador se stala před několika lety prvním výrobcem rumů, který vstoupil na pole umění. Pravidelně spolupracuje s umělci na celém světě a společně vytváří pro svůj prvotřídní rum Dictador láhve podobné výstavním uměleckým dílům. V rámci projektu TOTEM značka Dictador spolupracuje také s různými etnickými skupinami po celém světě a představuje jejich umění, dědictví a kulturu. Tato odvážná iniciativa nyní představuje edici Dictador PEYOTE, která spojuje nejen nejlepší rum, ale také láhev, umělecké dílo, zdobené od členů kmene Wixáritari. Každá láhev je ručně zdobena droboučkými skleněnými korálky vytvářejícími unikátní vzory inspirované rituály a kulturou tohoto etnického kmene. Dictador PEYOTE je pojmenován podle místní posvátné rostliny, která se používá při výrobě uměleckých děl.

Dokonalý rum Dictador Peyote

V nádherných lahvích je ukryt vzácný poklad - rum, destilovaný v letech 1988 až 2001. Všechny tyto mimořádné rumy zrály v sudech z amerického dubu, v některých z nich před tím zrálo sherry nebo portské. To tak dodává jednotlivým rumům tři různé sféry rafinovanosti. Celkem bylo vybráno a stočeno 20 rozdílných rumů do 20 druhů láhví s originálním vzorem. Každý typ rumu byl přitom nalahvován pouze v minimálním počtu: 30-36 láhví. Každý doušek těchto rumů potom představuje dobrodružnou cestu napříč kulturou a časem. A každý moment, kdy pozvednete sklenku obsahující rum Dictador PEYOTE, je opravdovým zážitkem pro dobrodruhy, sběratele a umělce. Dictador PEYOTE není pouze rum, je to hřejivý příběh, který vypráví o spojení lidí, umění a historie.

Investiční rumy Dictador

Společnost Dictador uvádí na trh nejenom špičkové rumy, ale má již také skutečně bohaté zkušenosti při spolupráci s nejlepšími světovými umělci. Například společně se světově proslulou sklárnou Lalique uvedla na trh již dva prestižní a honosné rumy: Dictador Generations en Lalique 1976 a po několika letech Dictador Lalique Black 1977. Tímto počinem se rum Dictador zařadil mezi uznávané investiční destiláty, což je skotská single malt whisky a koňak

V rámci spolupráce s etnickými kmeny se zrodily další skvosty - edice rumů Dictador Wixárica nebo série rumů Dictador MOPA-MOPA. Francouzský umělec Richard Orlinsky vytvořil pro rum Dictador mimořádnou sérii skulptur Konga, která slavila obrovský úspěch. Samostatnou kapitolou je potom vůbec nejdražší rum na světě Dictador Golden Cities.

Edice Rum Dictador PEYOTE je dostupná na objednávku, cenové rozmezí je 110 - 140.000 Kč