Zacapa Centenario Royal 0,7 l
Kód: 1251170Související produkty
Detailní popis produktu
Zacapa Centenario Royal je jedinečný guatemalský rum, který představuje vrchol umění míchání a zrání rumů značky Zacapa. Tento exkluzivní rum se vyrábí z pečlivě vybraných rumů, které zrají v systému solera (sistema solera) až 30 let. Zrání probíhá nejprve v malých soudcích po americké whiskey, sherry a také sladkém vínu Pedro Ximenez. Teprve poté, aby se docílilo mimořádně jemné a komplexní chuti, zraje finální směs v unikátních sudech Le Bois du Roy z francouzského dubu pocházejících z původních královských lesů.
Zacapa Centenario Royal nabízí bohatou paletu vůní s tóny tmavé čokolády, sušeného ovoce, karamelu a jemných kořenitých akcentů. Na patře se rozvíjí sofistikovaná chuť, v níž se mísí sladkost tropického ovoce s doteky vanilky a dubového dřeva, která přechází v neobyčejně dlouhý a sametový závěr.
Rum Zacapa Centenario Royal je uložen v elegantní karafě s luxusním uzávěrem, která symbolizuje vznešenost a královský charakter rumu. Zacapa Centenario Royal je ideálním dárkem pro náročné milovníky rumu, kteří ocení nejen výjimečnou chuť, ale i nádherný design lahve.
Informace o alergenech.
Expres po Praze
Rychlé dodání
Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.Kamenná prodejna
V přátelském prostředí poradíme s výběrem.Alkoholu rozumíme
Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.Doplňkové parametry
Kategorie: | Karibské rumy |
---|---|
% alkoholu: | 45 |
Objem: | 0,7 l |
Stáří: | 8-30 let |
Výrobce: | Zacapa |
Země: | Guatemala |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Výroba rumů značky Zacapa započala již v roce 1976, kdy byla založena palírna na oslavu výročí města Zacapa. Celý proces výroby začíná samozřejmě na plantážích cukrové třtiny. Ty se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce přibližně 350 metrů. Palírna Zacapa se chlubí tím, že její plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny díky kombinaci mikroklimatu, teploty a složení půdy ty nejlepší na světě. Také využívají pro výrobu rumů Zacapa panenský sirup – primární výrobek zpracování cukrové třtiny. Tím se odlišují od většiny ostatních výrobců, kteří využívají pro destilaci melasu, což je zbytkový produkt výroby cukru. Další unikát, který palírna drží, je využívání vlastního kmene kvasinek získaných z ananasu, které produkují typické, ojedinělé aroma rumů Zacapa.
#ShowMore#
Jedinečný proces zrání rumu Zacapa
Proces zrání je také unikátní. V nadmořské výšce 2333 metrů se nachází tzv.“The House Above the Clouds“ (Dům nad mraky). Jedná se o jedno z celosvětově nejvýše položených míst využívaných pro zrání destilátů. Rum potom získává díky nižší teplotě (průměrná je 16,6°C), řidšímu vzduchu a nižšímu atmosférickému tlaku svoje specifické vlastnosti. Toto prostředí zpomaluje zrání a pomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů. Rumy Zacapa zrají způsobem Sistema Solera – jde o způsob zrání převzatý z výroby sherry, využívající míchání (tzv. blendování) rumů různého stáří a z různých sudů. Například v sudech po robustní nasládlé americké whiskey, jemném sherry Pedro Ximenez. Každá kapka rumu prochází všemi typy sudů, od kterých přebírá specifické tóny v chuti a aroma. Díky tomu vzniká rum jedinečné kvality, který od svého uvedení získává jednu cenu za druhou i na mezinárodních prestižních soutěžích a výstavách.