Dos Maderas je španělský výrobce rumů, který se do podvědomí dostal kombinací tradičních výrobních technik s inovativními postupy. Díky tomu má rum Dos Maderas jedinečný chuťový profil. Jedním z hlavních prvků, kterým se španělský rum Dos Maderas vyznačuje, je proces zrání rumu, který je používán pro všechny rumy této společnosti. Prvotní zrání probíhá v dubových sudech v Karibiku. Obvykle na Barbadosu nebo na Jamajce, kde získávají základní charakter a chuť, přičemž oba ostrovy ovlivní chuť velmi rozdílným způsobem. Poté jsou dovezeny lodí do Španělska do města Jerez de la Frontera, kde v sudech po sherry dozrávají další roky. Tento dvojitý proces zrání zásadně ovlivňují výslednou chuť, pro kterou je tento karibský rum tolik populární po celém světě.
#ShowMore#
Zrání rumu Dos Maderas
Dos Maderas nabízí několik variant svých rumů. U všech je použitý systém dozrávání v sudech po sherry. Tento systém je u některých rumů doplněný o dozrávání v sudech, ve kterých předtím zrálo portské víno. Čísla v názvech rumů odkazují na dobu zrání v Karibiku a následně v Jerezu. Zcela zásadní je pečlivý výběr sudů. V palírně se tak návštěvníci dozvědí, jak sud ovlivňuje zrání destilátu, proč se rumy vypalují, ale také zajímavé informace o tom, jak probíhá výroba rumů na Jamajce, odkud část rumů Dos Maderas pochází. Nejmladší rumy jsou velmi oblíbené pro svou výraznou chuť jako základ pro rumové koktejly. Naopak ty nejstarší jsou naopak vyhledávané především jako investiční láhve.
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.