Depaz Single Cask 2003 0,7 l

Kód: 1342195
3 399 Kč 4 855,71 Kč / 1 l
Skladem do 2 dnů
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Depaz Single Cask 2003 je mimořádný agricole rum z Martiniku, vzniklý exkluzivně z cukrové třtiny sklizené roku 2003. Tento destilát zrál po dobu přibližně 11–13 let v menších francouzských dubových sudech a je součástí limitované série (pouze 670 číslovaných lahví), z nichž každá pochází z jednoho specifického sudu vybraného expertem.

Ve skle se zlatavě měděným odstínem rámuje aroma bohaté na tóny čokolády, koření, praženého sušeného ovoce, kávy a vanilky. Jemné květinové nuance (jasmín, černý čaj) jsou doplněny náznakem santalového dřeva a růžového džemu. Chuť přináší komplexní kombinaci tropického ovoce, dřeva, vanilky a jemného vegetálního základu, vše v perfektní rovnováze. Závěr je středně dlouhý, s příjemným spojení dřeva, kakaa a kořeněného jemného dozvuku.

Depaz Single Cask je opravdový zážitek pro milovníky faced Agricole stylu – nabízí vysokou kvalitu, strukturu a charakter místního terroiru sopky Mont Pelée. Skvělá volba pro pomalé ochutnávání nebo až rituální degustaci ve speciálních sklenicích.

Informace o alergenech.

Depaz Hors d'Age Agricole X.O. 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Depaz Hors d'Age Agricole X.O. 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Depaz Hors d'Age Agricole X.O. 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Depaz Hors d'Age Agricole X.O. 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rumy
% alkoholu: 45
Objem: 0,7 l
Stáří: 11 let
Výrobce: Depaz
Země: Martinique

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Historie palírny Depaz je jednou z nejdelších ze stále fungujících palíren na Martiniku. Nejstarší zmínky o výrobě rumu na stejném místě zmiňují již rok 1651. Zajímavostí také je, že po celou dobu jsou zde vyráběny čistě Agricole (zemědělské) rumy. Jen jednou byla výroba přerušena na delší dobu. Erupce sopky v roce 1902 zničila palírnu i plantáže cukrové třtiny. O znovu otevření se zasloužil Viktor Depaz, který jako jeden z mála (některé zdroje uvádějí že jako jediný) neštěstí přežil. Díky jeho nadšení byla palírna roku 1917 znovu otevřena a výroba karibského rumu se opět mohla naplno rozjet.

   #ShowMore# 

Právě již zmíněná vulkanická půda dělá rum Depaz mimořádným. Martinik se může pyšnit perfektními podmínkami pro pěstování cukrové třtiny a v okolí hory Mont Pelée tak má cukrová třtina vše, co potřebuje: dostatek srážek v průběhu celého roku, hřejivé slunce a jemnou vulkanickou půdu. Díky jemnosti podloží může cukrová třtina zakořenit velmi hluboko a dochází tím k většímu hromadění cukru. Rum Depaz se také může označovat jako AOC. Takto označené rumy musí být vyráběny jak v ideálních podmínkách (vulkanické podloží, dostatek slunce i vody), ale navíc celý proces výroby probíhá za dodržování tradičních podmínek a za dohledu mužů a žen z palírny Depaz. A ti jsou skutečnými mistry ve svém oboru.

Tím pomyslně největším mistrem je Master Blender, který díky svým vytříbeným chutím a čichu stojí za finálními produkty. Musí bedlivě sledovat celý proces výroby, a to od sběru cukrové třtiny, fermentace až po zrání. Musí také dohlížet nejen na výběr správných sudů, ve kterých bude rum zrát. Vybírat tedy nejen nové sudy, ale také sudy použité, ať už v nich zrálo sherry, whisky nebo bourbon. A samozřejmě na stupeň jejich vypálení. V palírně Depaz je tímto mistrem Nora Carrion Martinez. Ta jako jedna z žen v čele rumových palíren dokazuje, že se v tomto donedávna čistě mužském oboru stále více žen dostává do těchto prestižních pozic. Dalším příkladem může být například Trudiann Branker z palírny Mount Gay na Barbadosu, případně Lorena Vásquez z dnes již legendární palírny Zacapa.