Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Tipy na nejlepší koktejly z vodky

Vodka je možná nejužitečnější destilát pro míchání koktejlů a v baru by rozhodně neměla chybět. Čistá chuť tohoto průzračného alkoholu se totiž skvěle kombinuje s libovolnými příchutěmi a ingrediencemi - od sladké přes slanou a suchou až po kořeněnou. Koktejly z vodky najdeme ve stovkách receptů, které se liší charakterem, přísadami i stylem. Vodka koktejly jsou zkrátka výtečné pro každého milovníka koktejlů i pro každou příležitost.

Pokud jste si tedy až do dneška mysleli, že míchané drinky z vodky se omezují pouze na vodku s nějakou limonádou, vydejte se s námi na cestu světem koktejlů z vodky a uvidíte, jak všestranný je tento mnohdy podceňovaný destilát.

Vodka Martini

Tento klasický koktejl kombinuje vodku s vermutem a navíc je často ozdoben olivou nebo citronovou kůrou. Je to krásný příklad toho, jak lze připravit jednoduché koktejly z vodky. K přípravě vodka Martini potřebujeme pouze několik ingrediencí - je to vodka, suchý vermut a bitter a jako ozdobu kousek citronu nebo olivu. Nejde tedy vlastně o nic jiného než o koktejl gin Martini, ale gin v receptu nahradila vodka. Koktejl vodka Martini je svěží, čistý a vhodný při každé příležitosti.

Bloody Mary

Nedělní ranní brunch by nebyl úplný bez skvělé Bloody Mary. Tento highball z vodky a rajčatové šťávy je mimořádně pikantní a můžeme si ho přizpůsobit přesně podle své chuti, ať už toužíme po pikantním nářezu v chuťových pohárcích, nebo po umami bombě. Koktejl Bloody Mary je také oblíbený nápoj proti kocovině, který poskytuje měkké přistání těm, kteří to předchozí noc přehnali. A také možná jediný drink z vodky, který můžeme popíjet již v dopoledních hodinách a neporušit přitom společenské konvence.

Espresso Martini

Koktejl Espresso Martini je ideální nápoj na odpoledne nebo po večeři. Je jemně nasládlý a zároveň lehounce hořký. Ačkoli je k dispozici několik variant receptů, v každém z nich si vychutnáte dvojnásobnou dávku kávové chuti. Mísí se v něm totiž vodka s kávovým likérem, ideálně Kahlua, a panákem studeného silného espressa. Koktejl Espresso Martini je důkazem toho, jak mohou být drinky z vodky variabilní  a zajímavé.

Koktejl Vodka Campari 

Vodka je tak univerzální destilát, že se hodí i do hořkého koktejlu. Koktejl Vodka Campari je fantastickou volbou, kterou si můžete vychutnat před jakýmkoli jídlem. Campari je dobře známý hořký aperitiv, což umožňuje, aby se tato komplexní hořkost dostala do popředí. Recept na koktejl Campari je přitom velmi jednoduchý.Pro milovníky hořkých koktejlů, jako je Negroni, je tento koktejl krásnou, odlehčenou alternativou.

Koktejl Cosmopolitan

Koktejl Cosmopolitan nebo také zkráceně Cosmo je osvěžující drink z vodky, Cointreau, čerstvé šťávy z brusinek a limetkové šťávy, který je obvykle servírován v koktejlovém skle s ozdobným plátkem limetky. Tento ikonický koktejl je známý pro svou elegantní a svěží chuť, často spojovanou s módními a společenskými událostmi. Jeho popularita stoupla díky televiznímu seriálu "Sex ve městě", kde byl oblíbeným drinkem hlavních hrdinů.

Vodka Tonic

Vodka doplněná tonicem, to je jednoduchý drink z vodky, který nabízí dokonalé osvěžení. Koktejl Vodka Tonic je ideálním společníkem k večeři, protože jeho nekomplikovaná a svěží chuť dokonale "pročistí" chuťové buňky mezi jednotlivými sousty. Důležitý je výběr nejen vodky, ideální je vodka Absolut nebo vodka Finlandia, ale i výběr kvalitního toniku. Tonik hraje v tomto koktejlu opravdu důležitou roli a skvělý může být například tonic Thomas Henry.

Nejlepší koktejly

Alkoholické koktejly z vodky jsou jistě výborné, ale svět míchaných drinků je ještě rozmanitější. Mimo vodky se k jejich přípravě používá především whisky, rum, oblíbená je tequila nebo prosecco.

Whisky je skvělý základ pro koktejl Old Fashioned, Whisky Sour nebo koktejl Manhattan. Koktejly z whisky mají obvykle velmi komplexní chuť, často jsou sladko-hořké, někdy i kouřové.

Rumové koktejly jsou v poslední době velmi oblíbené a určitě každý zná Mojito, Cuba Libre nebo koktejl Daiquiri.

Tequila je nezbytná pro legendární koktejl Margarita, Tequila Sunrise nebo koktejl Paloma. Drinky z tequily jsou osvěžující, lehké a svěží.

Nejznámější koktejl jehož základem je prosecco je samozřejmě Aperol Spritz, bez něhož si už někteří nedokážou léto ani představit. Zajímavý je ale také koktejl Bellini.

Ať už tedy použijeme do míchaného drinku destilát nebo šumivé víno, vždy můžeme vytvořit skvělý a osvěžující koktejl. Stačí se jen nebát trochu experimentovat.