Zacapa Reserva Limitada 2015 0,7 l Zobrazit větší

Zacapa Reserva Limitada 2015 0,7 l

2 470 Kčs DPH

Běžná cena 2 640 Kč

Skladem

(Doručíme již dnes - kurýr Praha)

Nákupem získáte: 494 bodů

Země: GuatemalaStáří: 6 - 24 let
Objem: 0,7 l% alkoholu: 45
15 x hodnoceno

Více informací

Edice roku 2015 byla inspirovaná guatemalskou orchidejí, národní květinou, která je vyobrazena i na láhvích rumů Zacapa. Reserva Limitada 2015 byla vytvořena pod pečlivým dohledem slavné Master Blenderky Loreny Vásquez z vybraných rumů 6 až 24 let starých. Tyto rumy zrály v sudech z amerického dubu, ve kterých byly předtím uloženy robustní americké whiskey, delikátní sherry a rafinovaná vína Pedro Ximénez. V poslední fázi zrání byl rum uložen do sudů z amerického dubu, které byly ručně vypáleny do různých stupňů, aby v rumu probudily aroma a chutě vanilky.


Vanilka se výrazně projevuje v aroma, spolu se stopami čokolády, meruněk, dřeva a karamelizovaného ovoce. Chuť je exotická, strukturovaná a komplexní s tóny čokolády a vanilky, které jsou v dokonalé rovnováze s tóny ovoce a pražených mandlí. Výrazná chuť s jemným a dlouhým zakončením.

Informace o značce

Výroba rumů Zacapa začala v roce 1976, kdy byla založena palírna na oslavu výročí města Zacapa. Celý proces výroby začíná samozřejmě na plantážích cukrové třtiny. Ty se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce přibližně 350m. Palírna se chlubí tím, že její plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny díky kombinaci mikroklimatu, teploty a složení půdy ty nejlepší na světě. Také využívají pro výrobu rumů Zacapa tzv. panenský sirup – primární výrobek zpracování cukrové třtiny. Tím se odlišují od ostatních výrobců, kteří využívají pro destilaci tzv. melasu – zbytkový produkt výroby cukru. Další unikát, který palírna drží, je využívání vlastního kmene kvasinek získaných z ananasu (Saccharomyces cerevisce), které produkují typické, ojedinělé aroma rumů Zacapa.

Zobrazit více informací Zobrazit méně informací

Proces zrání je také unikátní. V nadmořské výšce 2333 metrů se nachází tzv.“The House Above the Clouds“ (Dům nad mraky). Jedná se o jedno z celosvětově nejvýše položených míst využívaných pro zrání destilátů. Svoje specifické vlastnosti získává díky nižší teplotě (průměrná je 16,6°C), řidšímu vzduchu a nižšímu atmosférickému tlaku. Toto prostředí zpomaluje zrání a pomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů. Rumy Zacapa zrají tzv. Systema Solera – jde o způsob zrání převzatý z výroby sherry, využívající míchání (tzv. blendování) rumů různého stáří z různých sudů. Například po robustní nasládlé americké whiskey, jemné sherry nebo proslulém delikátním víně Pedro Ximenez. Každá kapka rumu prochází všemi typy sudů, od kterých přebírá specifické tóny v chuti a aroma. Díky tomu vzniká rum jedinečné kvality, který od svého uvedení získává jednu cenu za druhou i na mezinárodních prestižních soutěžích a výstavách.

Zobrazit méně informací

Související produkty