Bally

První zmínky o palírně Habitat Lajous se datují někdy kolem roku 1670, původní palírna se však nedochovala. Pozemek, a tedy i celé sídlo palírny, byl prodán v roce 1917 mladému inženýrovi jménem Jacques Bally. Ten ji zrekonstruoval a začal zde vyrábět vysoce kvalitní zemědělský rum z čisté šťávy cukrové třtiny. Palírna pod sebe později převzala další značku z Martiniku, Saint James, a dnes společně patří pod pařížskou společnost La Martinique. Rumy J. Bally se prodávají v unikátních a netradičních lahvích trojúhelníkového tvaru, které navrhl zakladatel značky v roce 1930, a dnes jsou díky tomu známé po celém světě.

Rumy J. Bally jsou v současnosti považovány za jedny z nejlepších zemědělských (agricole) rumů, navíc splňující pravidla AOC. Svým neměnným přístupem a stálým portfoliem získala palírna neobyčejnou oblibu u fanoušků prémiových zemědělských rumů.

Žádné produkty značky Bally nebyly nalezeny...